torsdag, maj 17, 2007

Rabarberpaj!

Bjöd mina föräldrar på en rabarberpaj till kvällskaffet. Den är så god och så enkel. En 1, 2, 3 smulpaj:
  • Skär rabarberna i små bitar och lägg i en form
  • Strö potatismjöl över rabarberna
  • blanda 1 hg margarin med 2 dl socker och 3 dl mjöl till en smuldeg
  • strö smuldegen över rabarberna
  • Grädda ca 25 minuter på 200 grader
  • Servera med vaniljsås

8 kommentarer:

Anonym sa...

rabarber - åh, det är ju så gott! undras om det finns någon granne jag kan få av...

Cecilia sa...

Hedgehog-sara: Att palla rabarber är ju ungdomspoäng... :)

Anonym sa...

palla? oh my, du känner inte mina grannar... de har övervakningskameror och arga hundar typ ;)

Cecilia sa...

Hedgehog-sara: Nä tänk att bli påkommen av grannarna, usch sicken hemsk tanke. Det var ju lite annolunda när man var 10... Ja jag var så pass kriminell då att jag pallade äpple :)

Anonym sa...

Minska på sockret till 2-3 msk i degen så kommer pajen vara ännu godare. Ev strör du lite på rabarberna istället, men inte så mycket.....

Cecilia sa...

Anonym: Jag har testat med mindre socker och sockrat rabarberna, det var helt ok men jag måste nog säga att jag föredrog med mer socker. Inte alls nyttigt jag vet, så därför äter jag det väldigt sällan. Men när jag väl äter det så vill jag ha mycket socker! Men tack för tipset! :)

Anonym sa...

Men med 2 dl socker blir det knaster i tänderna när man äter den där pajen och det gillar jag inte ;). Skall bjuda dig på min version någon gång....

Cecilia sa...

Anonym: Nej nej, sockret smälter ju. Ser framemot att bli bjuden på lite rabarberpaj :)