torsdag, augusti 07, 2008

Vasastafetten!

Upps, på lördag ska jag tydligen springa Vasastafetten! Fick ett samtal idag av en kompis som behövde en extra person till deras lag, och jag har ju inget speciellt för mig i helgen. Så tidigt imorgon bär det av uppåt i Sverige, till Mora. Jag ska som tur var endast springa 4.8km, och jag har informerat att jag inte springer snabbt, så det ska väl gå bra.
Är dock lite orolig... Igår simmade jag 1500 m och på kvällen var jag helt DÖD. Kunde inte ens tänka och var helt borta. Visst man ska helst inte hårdträna när man inte äter kolhydrater, men min simning är inte någon hårdtränning jag lovar.
Trots detta tänker jag inte börja inta kolhydrater inför loppet, för nu när det värsta besvären förhoppningsvis är över vill jag ju inte förstöra min GI diet. Så jag har inhandlat proteinpulver (någonsorts måltidsersättning med väldigt lite kolhydrater) och jag ska ha med mig två bananer i nödfall.
Detta ska faktiskt bli riktigt kul, och en bra förberedelse inför tjejmilen! :)

7 kommentarer:

Cornelia sa...

Häftigt, önskar dig lycka till.
Vi skall till Kockums och simma på måndag första gången så då skall du få en mer ingående och ärlig recension av kvalitén hos dem
Kram och pepp
Cornelia

yllet sa...

Fränt!! Hoppas det går bra! :D
Kram!

Micke sa...

Tja! Hamnade här genom knuff.se när jag sökte på Vasastafetten. Slogs direkt av att du inte käkar speciellt mycket kolhyderater. Jag är ingen näringsexpert, men om jag inte missminner mig så kan kroppen ta upp ungefär 3 gram vatten per gram kolhyderater som finns i kroppen - och därför det viktigaste som finns när man springer längre sträckor då man behöver större vattendepåer.

Cecilia sa...

Cornelia: Ser fram emot din recension!
Kram!

Yllet: Tack tack!
Kram!

Micke: Jo du har helt rätt man behöver verkligen kolhydrater när man tränar. Att jag skulle delta i Vasastafetten blev ju dock något plötsligt som jag inte förberett. I och med att jag endast sprang 4,4 km så gick det ok.

Micke sa...

Grattis till platsen före oss! Och lycka till i fortsättningen.

Nenny sa...

Det fixar du! Lätt som en plätt! Jag hejar på dig!!

Kram

Cecilia sa...

Nenny: Tack, detgick faktiskt ok, se nästa inlägg!