måndag, augusti 04, 2008

Jag börjar om!

Efter en inte så bra (viktmässig) vår och två veckor av icke hälsosam (dock underbar) semester så börjar jag om! Efter att snackat med många vänner och bekanta så har jag bestämt mig för att testa GI-metoden; jag ska ge Ola Lauritzson en chans. Jag är ju ingen brödoman, så det blir inga problem. Kommer dock kännas konstigt utan pasta, ris och potatis; fast jag ska väl vänja mig. Det värsta är dock att jag inte får dricka något vin, och jag har två veckor kvar på min semester... Känner dock att jag måste börja nu i och med att det är så mycket nya saker jag måste ta till mig och vänja mig vid, som aldrig skulle blivit av om jag samtidigt jobbade.
Jag har vägt in mig idag, och det var som väntat... Har dock bestämt mig att börja räkna om, blir så deprimerad av att se att jag låtit mig själv gå upp 10 av de kilona jag innan gått ner. Så nu är det nya tag!

Först delmålet minus 5 kg.

4 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

GI har funkat jättebra för mig, jag har ju gått ner 25 kg :)

Jag gör ofta vitkålssallad och äter istället för pasta och sånt. Eller "pommesfrites" av rödbeta, och ugnsbakade grönsaker.

Jag har en GI-kokbok, finns massor av bra recept som är lätta att variera :)Ola är jättebra! Kram!

Cornelia sa...

Härligt, jag kör ju också GI och det har gått bra även för mig.Man vänjer sig fort att vara utan pasta, ris och potatis. Jag kör också igång igen nu. Fast inte förrän imorgon.
Kram och pepp
Nu ska vi klara detta.

Cecilia sa...

Hedgehog-Sara: Aha du har kört GI; 25 kg vad duktig du har varit. Tack för tipsen!

Cornelia: Ja hoppas verkligen jag vänjer mig snart. För nu ska det funka!

Frida sa...

Hejaheja! Jag har emellanåt kört nån sorts kolhydrat-reducering, funkar bra för mig. Ska bli spännande att följa hur det går för dig. Själv börjar jag med att ta bort sockret. Har blivit en del på semestern...