fredag, mars 28, 2008

Ständigt dilemma...

Jag har länge tänkt (och försökt) att skaffa ett bra puder att ha som finish efter foundation och conceler, men har än sålänge inte lyckats med att inskaffa en. Hur svårt kan det vara tänker ni nog, mitt svar är mycket svårt!
Jag har inhandlat ja säkert över fem olika puder och de visar sig alltid vara för mörka. Jag vill ju helst inte se ut som jag använt indianpuder... Förbannelsen över att ha så ljus hy, som om det inte var tråkigt nog att man blir röd som en gris på sommaren. Så dessa puderdosorna får gå direkt till min kära mor som har mörkare hy än jag.
Men i alla fall så var jag redo för ett nytt försök igår. Jag gick glad in på Åhlens och gick direkt fram till expediten och frågade om hon kunde hjälpa mig, då kunde det ju inte gå fel...
Lycklig tog jag fram mitt puder i morse när jag skulle, som vanligt enormt trött, lägga på den vanliga morronmaken. Vad tror ni jag då upptäckte?... Jo INDIANPUDER, så ytterligare en puderdosa till min mor.
Ska det verkligen vara så här svårt???????

13 kommentarer:

Sara sa...

Testa Diors transparenta, jag tycker det är super. Mattar bara och ger ingen färg.

Cecilia sa...

Sara: Aha, det ska jag verkligen pröva! Tack! :)

Anonym sa...

Hej! Prova Cliniques transparanta puder! Det ska man ha över foundation och är inte täckande utan ger bara en matt finish.

jag är själv jätteljus och det här pudret är nog det bästa jag provar.

Cornelia sa...

Har du testat id??
Det är verkligen kanon.
Finns att köpa bland annat på Gloss, salong som ligger på Västra Kanalgatan mitt i Malmö.

Kram och pepp

Anonym sa...

Mitt tips är att besöka MAC som ligger innne på Spirit nere på Södra Förstadsgatan mot Triangeln. Expediterna där är enormt kunniga och lyckas alltid att plocka fram den där exakta nyansen som gör underverk. Bara gå dit och gör som de säger och ditt problem är löst.
Underbar kvalite på allt och de har hur många olika typer av fondations som helst så det finns en för alla. Därutöver ett nyanssystem som bygger på hudens egen underton. Kolla in hemsidan www.maccosmetics.com.
Har själv en sminkjunkie med extemt blek,känslig hy som lätt blir rödnarig.
Lena T

Anonym sa...

Hej! hittade till din sida idag. =) Min kompis har nästan genomskinlig hy och hon använder löspuder från face. Nu vet jag inte hur du ser ut, men lycka till!! =)

Anonym sa...

Förlåt mig, det var puder och inte fondation du hade problem med. Givetvis finns det lika ypperliga puder på MAC som fondations. Annars håller jag med föregående inlägg om pudrer från Face. De har bla ett kanonbra löspuder som är lite gultonat vilket gör underverk för att ta fram lyster och klarhet i en blek hy. Den dosa jag har hemma är nummer 3 men de har även bra konpaktpuder. Gå till märkesbutikerna och ta del av servicen och kunnandet där. Personalen är välutbildad och kan sina saker.

Annars är Lummenes löspuder Skin Couture nr 0 Touch Translucent ett bra budget alternativ. Jag tycker personligen att löspuder ger ett bättre resultat och är lite mer smickrande för oss som är mer rundlagda om kinderna. Men döma av den senaste bilden av dig har du verkligen blivit smal och fin i ansiktet. Frisyren klär dig!

Lena T

Annie - PD sa...

Jag håller med Lena - Lumenes puder är så bra (och prisvärt -drygt och hållbart!)
Jag är helt transparent (vit vit vit) och det som funkar bäst är Mineral Powder därifrån, rätt täckade, suger upp det blanka som blir när jag stressar runt och bra för superkänslig hud.

Sen har jag ID Bare Minerales i ljusaste nyansen som foundation också... Kommer inte ihåg nummer nu. Hoppas du hittar något du gillar :)

Filifjonkan sa...

Ett evigt bekymmer det där känns det som tyvär. Jag har inget bar att komma med.

Testade boknörds-testet här nedan... men jag kom bara upp i 56%. Och jag ska bli svensklärare och allt... hmm.. skyller på att jag inte har tid p.g.a. skolan :-P

Kram på dig!

viveca sa...

Ser att du fått många tips, men här kommer ett till: Body shop!

Cecilia sa...

Alla: Tack för tipsen, ska verkligen inhandla ett transparent puder. Tror jag börjar med en budget variant, ni vet bränt barn skyr elden och jag vill verklige inte köpa ett nytt dyrt puder jag aldrig använder.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack

Cecilia sa...

Anonym: Det var ju bra!