fredag, januari 29, 2010

Veckans viktrapport!

Ja och så förra veckans också; jag har ju inte uppdaterat här på ett bra tag... Förra veckan stod det som väntat plus på vågen, nämligen plus 0,4kg. Detta kompencerade jag dock denna vecka med minus 1,3kg; och det är jag nöjd med. Speciellt är jag nöjd för jag funkar inte så bra just nu, har ingen karaktär eller vilja alls... Men det kommer nog snart.

måndag, januari 18, 2010

Skithelg!

Har varit en jättedålig helg; har minst gått upp ett ton :(

fredag, januari 15, 2010

Veckans viktrapport

Ja det blev minus på vågen denna vecka, nämligen minus 1,9kg. Detta betyder att jag nu passerad 35 kg gränser, och det är ju kul!

onsdag, januari 13, 2010

Något bra i det dåliga eller...

Jag har mått väldigt dåligt den senaste tiden; därav väldigt få (eller roliga) blogginlägg, sorry. Det är dock den första gången jag har gått ner när jag har mått dåligt, brukar annars tröstäta men inte denna gång. Dock så är det kanske inte så hälsosamt att äta för lite heller, men jag har ingen aptit så det går inte att äta så mycket. Jag mår förhoppningsvis bättre någon gång snart... I alla fall så får jag väl glädjas lite av att jag går ner i vikt.

lördag, januari 09, 2010

Garderoben är rensad!

Har nu tagit tag i och även rensat garderoben! Mycket stora kläder sorterades bort och nu finns det plötsligt rum för massa nya kläder :) Har lite dåligt med byxor och jeans, så det får jag gå och kolla på.
Spenderade sedan en timme med att stryka, 15 blusar och några klänningar. Jag hatar stryka, men det är skönt nu när det är gjort!

fredag, januari 08, 2010

Veckans viktrapport!

Det blev en bra första vecka på året! Minus 1,4kg stod det på vågen imorse, tack för den :) Detta är lönen för att jag stod emot sötsuget i måndags. Denna veckan har dock varit jättehemsk, så jag är så stolt över mig själv att jag inte har tröstätit, för det hade inte varit konstigt.

måndag, januari 04, 2010

Detta sötsug...

Jag är inte hungrig, men jag är sååååå söööötsugen! Just nu sitter en liten djävul på min högra axel och försöker övertala mig att jag skulle må mycket bättre om jag gick ut och gick ner till affären och köpte ett choklad; jag skulle ju få lite motion då... Men nej, jag kämpar emot, fast han låter så övertygande (och ja det är en han).

Update: Jag höll mig och gick inte och köpte choklad! Om det var för att jag var stark eller för att jag var för lat för att lyft rumpan från soffan vet jag ej; har dock bestämt att det var för att jag var stark ;)

Första dagen tillbaka!

Det var inte alls så jobbigt att komma tillbaka till jobbet. Ja det är ju inte helt sant, det var jättejobbigt att gå upp i morse; kom en timme senare till jobbet än beräknat för jag stängde av väckarklockan... Men det var det enda jobbiga! Folk har fortfarande semester, så motorvägen var inte full av bilar och det kom inte så många människor med massa saker de vill jag skulle göra. En svår fråga löste sig också av sig själv och vi var alla lika glatt förvånade. Jag fick undanstökat en hel del som jag har legat efter med. Ser fram emot att få gjort en massa denna vecka innan alla kommer tillbaka nästa vecka.
Skönt att bli positivt överraskad ibland :)

Inte så bra...

Det blev ju som sagt en hel del som skulle till återvinningen efter min jätte-lägenhetsrensning. Lat som jag är så orkade jag inte gå för många gånger, så jag förbar mig såklart... Jag har därför lite känningar i ryggen, vilket inte alls är kul. Så jag planerar inte in någon träning, förutom promenader, denna vecka. Jag hade ju precis blivit av med allt ryggbesvär, och jag vill verkligen inte ha tillbaka det.

söndag, januari 03, 2010

Flitig även idag :)

Fast jag hade planer idag så hann jag fixa en del saker ändå :) Jag sydde två snygga kuddar till soffan, jag tog ju bort de två röda igår med julsakerna. Jag har även planterat om tre blommor som verkligen behövde det, har ytterligare två blommor som även de skulle behöva planteras om. Dessvärre så hann jag inte med att frosta av kyl och frys. Tänk vad jag hade fått gjort om jag hade varit ledig bara några dagar till...

Sista kvällen på jullovet :(

Usch då lider "jullovet" sitt slut, och jag känner mig inte alls att jag är redo att börja jobba imorgon... Det kommer finnas hundratals "viktiga" email som ligger och väntar på mig, och massa människor som kommer vilja att jag ska prioritera deras sak. Ja ja det är mitt jobb, och om jag hade haft tillräckligt med tid till allt så hade jag verkligen gillat det...
Jag är i alla fall utvilad, och det kommer bli skönt att få tillbaka lite rutiner! Dock så kommer det vara jättehemskt när klockan ringer 5:20, jag har ju gått upp 9- 9:30 i två veckor nu...

lördag, januari 02, 2010

Hmm tiden går fort...

Ja planerna för idag var kanske lite för optimitiska... Jag hann rensa köksskåpen, ja det blev kanske inte så mycket rensning som städning och omstrukturering. Jag tog även bort alla julsaker och piffade till i lägenheten. Har även inskaffat ny badrumsmatta och handdukar till badrummet. Sorterade även allt det som blev utrensat från kontoret igår och gick med det till återvinning. Men det blev ingen avfrostning av kyl och frys, garderoben blev inte heller rensad. I morgon har jag planer, så jag kommer inte hinna så mycket då.Fast jag hann nästan med allt jag planerade för jullovet ändå; på måndag är det ju dags för jobbet igen...

Sysslor:

  • Baka julkakor (min mormor skulle nog uppskatta denna julklappen) Check; till hela släkten
  • Rensa (hemma)kontoret (det är inte rörigt där, men jag känner inte att jag har koll på allt) Check; gjorde jag ju igår
  • Rensa garderoben (Många kläder är ju förstora, så jag måste göra plats för nytt) Hann som sagt inte
  • Städa vinden (finns massa förstora kläder och möbler jag aldrig kommer använda) Ett alldeles för stort jobb för denna ledigheten
  • Frosta av frys och kyl (man får ju passa på när det är kallt ute) Hann som sagt inte
  • Leta efter ny matta och handdukar till badrummet (har visat sig att det inte är så lätt att hitta det jag vill ha...) Check; hittade efter mycket letande vad jag ville ha :)

Mysigheter:

  • Läsa många böcker Check; läst två och en halv böcker, mycket bra dessutom
  • Gå på bio Check; Jag såg ju Avatar
  • Shoppa på mellandagsrea Check; mycket trevliga saker som t.ex. väskan :)
  • Laga roliga middagar som jag inte provat förr (såklart bjuda in gäster då också)
  • Gå långa promenader med roligt sällskap Check; jag hann i alla fall med några.


fredag, januari 01, 2010

Året börjar med ordning!

Okej, så det blir ingen städning av vinden. Men jag har städat och totalrensat hemmakontoret, det har blivit så fint och massa utrymme för nya prylar. Jag har även rensat och städat ur mina tre badrumsskåp (jag har tvättmaskin och torktumlare i badrummet). Det kändes så befriande! En hel kasse med produkter som var gamla eller aldrig kommer att användas. Tänk nu kan jag se och hitta allt jag behöver :)
Känns sååå skönt att få ordning! I morgon så ska julsakerna bort, köksskåpen ska rensas och städas och finns det tid över så ska jag ge mig på garderoben också.
2010 börjar i ordningens tecken :)

Update: Ska även passa på att frosta av frys och kyl. Nu när det är så kalt ute kan man ju ställa ut allt på balkongen.

Ojojoj :)

Tog en tripp upp på vinden för att se hur det ser ut och uppskatta hur mycket jobb som krävs. Det kommer kräva en hel del, så det blir inte nu på "jullovet".
Dock så hittade jag Kina-klänningen som jag hade som ett delmål "förra" gången jag gick ner i vikt. Jag nådde ju aldrig det, så den passade aldrig... Men jag väger ju mindre nu, så jag tog ner den och har precis provat den. Tro det eller ej men den var alldeles för stor, satt som en säck!!! Kanske går den att sy in, men saken är ju att den var för stor, eller jag var för liten för den :)
Det är ju kul så här på starten av det nya året!

Under väntan....

Tills jag kan köpa mig en Mulberry väska, vad det nu ska bli för någon, så passade jag på att köpa denna Esprit väska på rean. Tycker att det är mycket snygg, och den sitter perfekt på min axel :)

Veckans viktrapport

Jag tappade inte allt som jag gick upp under julen, men minus 0,8kg känns ok. Detta speciellt sedan jag inte har varit så där jätteduktig denna vecka heller... Men nu är det andra bullar (nja inga bullar alls) nu ska jag köra hårt. För första gången i livet så kan jag kanske på allvar säga; beach 2010 here I come :)

Upppssss :)

Råkade börja 2010 med att klicka hem en klänning; sämre början kan man ju ha :)