måndag, augusti 31, 2009

Mer dåligt :(

I och med att jag berättade om hur duktig jag var häromdan och kom iväg och tränade trots hinder, så får jag väl berätta om hur dålig jag var idag... Jag skulle och simma direlt efter jobbet idag, och var på väg till bilen när jag insåg att jag glömt tidrapportera (vilket på vårt jobb är extremt viktigt just nu). Så jag fick gå in igen, och det tog sin lilla tid. Det tog så lång tid att jag inte tyckte det var lönt att köra och simma, det är ju så trångt i bassängen om man kommer för sent. Då skulle man ju kunna tro att jag åkte ut och power walkade istället, men nä jag körde hem och la mig på soffan och åt pannkakor...

Såg i alla fall ett mycket bra True Blood avsnitt, så helt bortkastad var dagen inte :)

Så onödigt...

Har precis tryckt i mig fyra pannkakor med nektarinsylt, och det var verkligen så onödigt! Har plötsligt drabbats av världens cravings, och vet inte varför. Stod emot i helgen, men idag så föll jag dit... Jag vet det kunde ha varit värre, men ändå så onödigt :(

Händelselös helg...

Denna helgen gick obemärkt förbi, hände verkligen ingenting och det var väldigt tråkigt. Borde såklart själv tagit tag i något, men det var jag för lat för...
Men nu är det ny vecka, och den blir nog mycket bra :)

fredag, augusti 28, 2009

Veckans viktrapport

Jag har nog varit lite bortskämd med viktnedgången, för jag blev inte så jätteglad när jag såg att veckan viktnedgång endast var 0,4kg. För att hålla mitt snitt på 0,7kg per vecka så vill jag ju helst gå ner 0,7kg eller mer varje vecka, men denna och förra veckans resultat gör ju att jag fortfarande håller snittet, så det är ju ok. Dock så kommer väl K dra ifrån...

Update: K drog i från med 0,4kg, arrrgggh

torsdag, augusti 27, 2009

Jag ger i alla fall inte upp :)

Kom trött hem från jobbet, åt något litet och kastade snabbt på mig träningskläderna och cyklade till gymmet. Jag skulle ju gå på RPM spinningpasset 18.15, eller rättar sagt jag trodde jag skulle gå på ett pass då... Det visade sig att passet hade börjat 17.15, och det var det enda spinningpasset i och med att det är sommarschema denna vecka också. Men skam den som ger sig, jag skulle ju träna! Så jag cyklade hem, hoppade in i bilen och körde ut till motionsslingan och powerwalkade 5km istället. Det gick 8 sekunder saktare än bästa tiden, men jag är nöjd ändå! Så idag blev det två prommenader och då har jag uppnått det målet :)

onsdag, augusti 26, 2009

Nu går det fort ;)

Simmade på som bara den idag, så jag sänkte mitt personbästa med 2 minuter! Så nu är bästa tiden för 1000 meter bröstsim 29 minuter, under 30 minuter som jag så gärna ville :)

måndag, augusti 24, 2009

Yeeesss; äntligen!!!!

Jag har precis avverkat ett spinningpass, och det var jättehärligt. Det var min favoritinstruktör, så passet var mycket bra. Jag kände att ryggen var var lite svag, men det gjorde inte ont och det gör det inte nu heller, och det är fantastiskt. Bra var också att jag inte hade tappat all kondis, jag kände att jag kunde ge en hel del. Nu är jag på gång!!!

söndag, augusti 23, 2009

Inte riktigt bra!

Denna veckans mål uppfylldes inte riktigt. Jag skulle ju promenera fem gånger, men det blev endast fyra. Tänkte att det skulle ha blivit en i dag, men har varit alldeles för lat...

Orgie i frukt och bär!

Till efterätt serverade jag chokladfondue, med en stor härlig blandning av frukt och bär. Det såg jättelyxigt ut att servera det på det nyinskaffade kakfatet från IKEA. Enda problemet blev väl att jag nog överdoserade på frukt. Så magen är lite sisådär idag, och det kan ju inte alls ha något att göra med intaget av diverse alkoholhaltiga drycker...

Kräftor och räkor är gott!

Så här glad såg jag ut efter att ha ätit mängder av kräftor och räkor; gud va gott det är. Jag serverad även en kantarell/västerbottenpaj, som var jättegod trots det var en Vikt Väktarepaj, samt bröd och ostar.
Utan att ha planerat det så blev det bara en liten bit paj och en bit bröd, och viktmässigt är det ju bra, skaldjur är ju mycket nyttigare

lördag, augusti 22, 2009

Upps vad klockan går...

Vaknade tidigt imorse och åt frukost till en film och slappade, hade ju all tid i världen. Men tiden gick fort så nu får jag rappa på, det kommer ju gäster ikväll. Det ska handlas, städas och en duk ska sys (follas upp).
Ska dock bli kul med fest ikväll!

Nu ska jag skärpa mig!

Ja ska verkligen inte låta någon tävling förstöra för mig i längden! Så jag är nu nöjd med min egen insats, för i längden är det ju jag som är en vinnaren! Jag får ta den eventuella förlusten med huvudet hållt högt. Kändes genast bättre efter att ha tagit detta beslut igår. Jag kände mig då hungrig trots att jag ätit allt det som jag planerat, så jag tog två knäckemackor med gott samvete och mådde super! Mitt mål är att försöka gå ner 0,7kg per vecka i snitt, och 1,1kg är ju mycket över detta!

fredag, augusti 21, 2009

Veckans viktrapport!

Hade gått ner 1,1kg denna veckan, vilket är jättebra och jag borde verkligen vara glad; men det är jag inte... Varför är jag inte glad då?... Jo, jag är sur att jag kommer så efter i min tävling med K. Han drar ifrån mer och mer (nu leder han med 1,9kg) och det retar tävlingsmänniskan i mig så mycket. Detta är ju inte alls bra för då kommer förbjudna tankar som "jag kanske inte ska äta något alls", "ska jag verkligen äta denna moroten", "ska jag skippa middagen", "ska jag sluta dricka vatten" osv upp. Och jag vill ju fortsätta som jag har gjort sedan början på detta året, och ätit på ett sätt som jag kan göra i resten av livet.
Ja det är inte bra, men jag kan ju inte hoppa av tävlingen som om jag bara är en dålig förlorare... :(

Update: Ja jag vet att detta låter löjligt, men jag är en tävlingsmänniska, tydligen...

torsdag, augusti 20, 2009

Kul att vara senil...

Hade helt glömt att jag hade gjort en beställning från Ellos. Så när SMSet kom om att hämta mitt paket blev jag mycket överraskad. Det var ungefär som julafton att öppna paket och se vad jag hade beställt. Paket innehöll en svart Esprit kjol och två svarta koftor/bolero, perfekta höstkläder. Allt satt mycket bra, trots att allt var i en storlek mindre än jag egentligen har; jag upprepar, det var som julafton :)

Missa inte!

Missa inte seriestarten av True Blood på TV4 den 26 augusti. Serien är lite anorlunda men jättebra. Ett stort plus är ju vampyren Eric Northman, som spelas av Alexander Skarsgård, han är sååå fin. Bör dock lägga till att i säsong 1 är inte hans frisyr den sexigaste (se bild nedan), men i säsong 2 är han något man drömmer om på nätterna ;)

onsdag, augusti 19, 2009

IKEA fynd

5km spåret där jag går mina powerwalks ligger precis sidan om IKEA. Så såklart så har jag ju varit tvungen att ta en lite runda där också. Och igår kom jag inte tomhänt därifrån... Det blev bland annat detta underbara kakfat, för endast 149kr. Kakfat tänker ni nu, jag äter ju inte kakor. Men jag ser detta fatet fullt med frukt! Tänkte använda det till frukt till en choklad fondue (lte mörk choklad är ju inte så onyttigt) till helgen. Kanske kan jag ha grönsaker också, som man kan ha en dippsås till. Möjligheterna är oändliga :)

Goda nyheter!

Var igen hos sjukgymnasten och fick behandling för min rygg, och fick då det goda beskedet att min rygg är mycket bättre (vilket jag såklart också känner). Jag ska få en sista behandling imorgon, och sedan ska jag komma tillbaka på tisdag och få ett styrkeprogram för ryggen som jag kan gör hemma när jag vill. Jag fick även klartecken att jag så smått kan börja träna som vanligt, yeees. Jag ska såklart börja försiktigt och ta det lugnt och sluta om det gör allra minsta ont. Så nu blir det spinning igen! Får se om jag vågar, hittar ett bra pass samt hinner med ett pass imorgon, annars får det bli nästa vecka. Är i alla fall mycket glad nu när jag känner att det går åt rätt håll :)

Tröstshopping!

Istället för att tröstäta bestämmde jag mig, tack Frida, för att trötsshoppa. Det blev denna klänning från HM, jag gillar starkt strikta och enfärgade klänningar. Jag köpte den också i en mindre storlek än jag egentligen kommer i. Eller rättar sagt en storlek som jag bara nästan kommer i, storleken större börjar bli lite för stor. Men jag är ju på väg nedåt i illfart!

HATAR!!!!!!!

Jag har sedan i mars gjort typ jobb för en och en halv person, vilket har varit mycket jobbigt. Nu har det kommit ännu mer jobb, för typ två personer, och jag behöver verkligen hjälp. Så vi hade ett möte där bemaningsfrågan togs upp. Det fanns extra folk tilll andra, men jag fick ingen som kunde hjälpa till. Detta med förklaringen att ingen kan/är insatt i det jag gör. Istället föreslog de att jag, istället för att göra mindre, ska göra det slarvigare så jag skulle hinna med allt. Jag HATAR att göra saker slarvigt. Varför ska mina saker vara de som blir slarvigt gjorda?!!:..

Missförstå mig inte, jag gillar mitt jobb; bara inte alltid :(

Får sådan lust att bara tröstäta nu...

tisdag, augusti 18, 2009

Spaning!

Ska ha kräftskiva på lördag, jag älskar kräftor. Och i och med att vi inte ska vara så många tänkte jag köra med färska kräftor. Så idag tog jag en tripp till saluhallen på lunchen för att spana in utbudet. De såg helt underbara ut, så det vattnades i munnen på mig. Bestämde mig för att köra blandat havskräftor och singnalkräftor, jag längtar redan! Ska inhandla dem på lunchen på fredag.

Nytt Personligt Bästa!

Sänkte ytterligare mitt PB på 5km gång; det nya lyder nu på 47min och 7s :)
Denna gången hade jag vikter på armarna, nämligen 1kg vikter runt handlederna. Och detta kändes verkligen, kommer med stor sannolikhet ha träningsvärk imorgon ;)

måndag, augusti 17, 2009

Ny sänkning!

Då sänkte jag även tiden på 1000m simning. Dock så är jag inte under 30 minuter ännu, men dock 31 minuter.

söndag, augusti 16, 2009

Träningsvärk...

Jag har lyckat få träningsvärk av powerwalksen jag har gjort nu tre dagar i rad. Jo, jag är otränad jag vet; men det som är mest pinsamt är att det är i armarna som jag har träningsvärk... Alltså träningsvärk efter armviftande när jag gått, tala om att vara otränad. Men nu är jag redo att ta tag i det. Dessvärre endast promenader och simning ett tag till, tills jag får ok från min sjukgymnast.

9.58s, helt otroligt!!!!!!

Det har snackats så mycket om detta 100m loppet. Usain Bolt har spexat och hoppa omkring, så jag var nästa less. Men allt var berättigat, wow vilket lopp; 9.58s helt otroligt!

Update: Förresten så har jag fått jättemycket gjort här hemma medan jag tittat på friidrott, känns mycket bra :)

Snabb Powerwalk!

5km powerwalken idag gick bra! Den tog 49 minuter och 21 sekunder, alltså under 50 minuter som jag så gärna ville. Bör också tilläggas att jag var tvungen att stanna och visa några vägen som säkert tog +20 sekunder. Så nästa gång går det kanske ännu fortare :)

lördag, augusti 15, 2009

Förälskad på nytt!

Ja som vanligt så har jag nu gått och förälskat mig i ett dött ting... Men inte i vilket ting som helst, utan ett silverarmband från Snö. Jag borde verkligen inte köpa detta, men det är ju jättefint. Kanske det ska bli en belöning till det målet som inte har någon sådan bestäm. Jag har 2,5 kg kvar till det. Frågan är om jag verkligen behöver ett armband till för 500kr...

Tävlar mot mig själv

Det har blivit mycket tävling för mig på sistone, både på tv och med vänner. Och jag tävlar ju även mot mig själv, eller rättar sagt mot bättre tider.
Jag simmar ju en del nu, och det blir alltid 1000m. I veckan har det tagit 32 minuter vid bägge tillfällena, mitt mål är att komma under 30 minuter.
När det gäller promenader så finns det två typer; de som jag och K tar efter lunchen som tar mellan 30 och 45 minuter (beroende på hur mycket tid vi har). Dessa går ju inte så jättefort, dels för att vi snackar hela tiden men också så vi inte ska bli svettiga (är ju inte så kul att sitta och jobba svettig). Sedan finns det ju mina egna promenader/power walks som jag gör efter jobbet eller på helgen. Det blev en igår kväll och en idag, båda på 5km. Den igår tog 52 minuter och den idag tog 51 minuter. Här vill jag ju såklart komma under 50 minuter, så det blir 10 minuter per km.
Jag tycker verkligen om att ha mål och tävla :)

Friidrotts VM har börjat!

Nu har friidrotts VM börjat, och det gillar jag starkt! Mest för att friidrott är jättekul att titta på, även om det inte finns så många svenska medaljhopp som man är van vid. Fast också för att jag får så mycket annat gjort. Jag tittar på friidrott och samtidigt, tvättar, strycker, rensar, städar, och allmänt fixar jag. Allt detta gör jag också med ett leende på läpparna, en win win situation!

Tydligen en favorit i repris :)

Ikväll ska det bli kräftor och rosèvin, och det är tydligen en favorit i repris! Det ska bli så gott :) Snart så är ju rosèvins säsongen över, så jag får ju passa på.

fredag, augusti 14, 2009

Tävlings update

Det går inte så bra för mig i tävlingen, K leder nu med 0.6kg... Dock så verkar det nu som vi inte hade samma startvärde, hmmm. K har gått mer 0,5kg denna vecka och jag 1,9kg, och jag väger fortfarande 0,6kg mer. Anar man fusk... nej inte egentligen, jag har bara ett hårdare arbete framför mig.

Veckans viktrapport

Tog ett uppskattat skutt i viktnedgången denna vecka med -1.9kg!! Detta är ju underbart, speciellt med tanke på att det var plus förra vecka. Rutiner är bra! Det blev även 2cm minus i midjan!

onsdag, augusti 12, 2009

Veckans mål

Har infört veckans mål i vänstermarginalen, där jag håller reda på vad jag vill uppnå denna veckan.
Motionsmässigt kan det endast bli promenader och simmning tills ryggen är ok igen. Tycker jag har varit mycket duktig, än så länge, denna veckan i och med att jag promenerat varje dag och redan simmat mina två ggr.

Tävling :)

Jag och bästa vännen väger nu exakt lika mycket (lite pinsamt med tanke på att han är en man), så nu är det tävling! Om -13kg kommer vi till en gräns vi båda vill nå (hans slutmål, mitt nu är det inte många kilo kvar), så det är först dit. Den som vinner får ett pris av den andre, vad är inte riktigt bestämt men en spa-dag ligger bra till.
Detta är ju verkligen kul och motiverande! Lite taskigt är det ju att män har lättare att gå ner i vikt, men jag ska kämpa som ett djur. Och det kommer ju inte finnas någon förlorare i detta :)

Update: Har lagt in tävlingsstatusen i högermarginalen. Som ni ser så leder bästa vännen K med 0,3kg redan. Men vänta bara jag är på G.

Tillbaka på jobbet!

Ja nu är det tredje dagen efter semestern, och det är helt ok. Visst skulle jag vilja sova mer, men konstigt nog är jag inte så trött.
Helgen spenderades ju i Uppsala/Stockholm, och det var jättekul. Jag shoppade väldigt mycket, både på rea och lite på ordinarie pris. Om jag orkar ska jag lägga upp mina fynd här senare.

Update: Sorry, men jag är för trött för att fota mina fynd idag. Det får bli på fredag, kanske...

torsdag, augusti 06, 2009

Veckans viktrapport

Ja det blir viktrapport på en torsdag denna veckan i och med jag inte är hemma imorgon. Det blev dessvärre ett plus denna vecka, nämligen 0,5kg. Visst en del har nog att göra med att jag bytat till en ny våg men jag har inte varit så duktig denna veckan heller... Det ser ju inte så ljust ut inför nästa vecka heller med tanke på att det inte brukar var så fördelaktigt att resa bort ur ett viktperspektiv... Ja ja, det blir nya tag när jag kommer hem. Då börjar jag ju jobba igen och kommer tillbaka till de vanliga rutinerna igen.

Update: Vägde mig på den gamla vågon också, kunde inte motstå. Den visade att jag vägde exakt samma som förra vecka.

onsdag, augusti 05, 2009

Kvällens promenad

Efter en lat dag då jag i princip inte har fått gjort något, så fick jag tummarna loss. Jag har varit på en drygt 10km lång promenad och enligt iForms promenadmätare brännt över 700 kalorier. Får se om det hjälper vägningen som blir imorgon i och med att jag är i Uppsala resten av veckan. Det känns lite i ryggen, men det gör inte ont och det är ju bra. Den enda träning jag får gör ännu är ju promenader och simning så jag ska försöka promenera varje dag (alltså när jag kommer hem från Uppsala).

Typiskt!!!

Hade tid hos sjukgymnasten idag lite över två, vilket verkligen suger... För detta innebar att jag inte kunde köra till Ystad och ligga på stranden i detta underbara vädret. Jag älskar ju att ligga på stranden. Imorgon bär det av till Uppsala där jag ska stanna, med avstickare till Stockholm, tills på söndag. Det ska bli jättekul, men tro det eller ej nu kommer supervädret till Skåne. Ja ja man kan inte få allt här i livet.
Förresten så var sjukgymnast besöket mycket bra, vilket gör att det var värt att missa en dag på stranden.

tisdag, augusti 04, 2009

Underns tid är inte över

För en som har bitit på naglerna i hela sitt liv, så är detta er mirakel. Mina nagler är nu långa och rödmålade och jag tycker att de är jättesnygga (tänk er nu att mina nagler har alltid sett massakrerade ut). Allt detta har jag och tacka Sally Hansen för, eller rättar sagt hennes nailgrowth miracle. Mina nagler har växt väldigt fort samt att det är väldigt hårda och bryts inte hela tiden, som tidigare försök för det mesta har slutat med.

Snart är jag på gång igen!

Var hos sjukgymnasten idag, och jag tyckte att det gick bra. Han konstaterade att min skada ligger någonstans mellan svanskotan och fjärde kotan. Jag ska gå dit nu fem gånger inom loppet av drygt två veckor och få behandling, och sedan ska jag kunna börja träna. Det känns mycket bra (okej jag är lite öm nu efter han har dragit i mig) och jag ser ljuset. Dessvärre är det ju helt kört med iForm-loppet, vet inte alls när jag kan börja springa överhuvudtaget igen :( Men jag känner mig ändå positiv :)

måndag, augusti 03, 2009

Snart redo

En vecka kvar av semestern, men jag börjar jobbhösten lite med att beställa lite kläder :)
I dessa byxor och matchande väst från H&M kommer ingen kunna säga emot mig på på jobbet i höst!

Mmmmm lite vampyr kanske ;)

Ser ni på True blood? Alexander Skarsgård är en riktig mumsbit där :) Trots hans karaktär inte är så sympatisk, så är han väldigt fin. Vem kan motstå en 1000-årig viking i södra USA?!

Mår lite bättre

Efter att nu en tid inte mått så super, varit deppig och nere utan direkt orsak (i alla fall inte någon egentlig orsak), så känns det bättre nu. Jag ser ljusningen, och vaknar gladare på morrnarna. Såg ett citat hos Linda som jag gillade

"man kan bli bitter och gå sönder inombords.
eller så kan man glädjas med andra och finna styrka i det och på så sätt orka fortsätta."

Säkert så menade hon något annat än det betyder för mig, men nu ska jag skärpa mig och anstränga mig för att komma tillbaka till den vanliga glada Cecilia! Jag mår ju mycket bättre då :)

söndag, augusti 02, 2009

Äntligen lite fart

Efter ryggontet nu i sommar så har jag endast kunna ta mig fram gående i ett sakta tempo. Så därför blev jag glad när kvällens promenad kunde utföras i ett rätt snabbt tempo. Ryggen håller på att bli bättre :) Jag ska till sjukgymnasten på tisdag och där hoppas jag att jag får ett träningsprogram som kan fixa min rygg.

Ännu en dag på stranden

Trots prognoser om regn så var det en dag med strålande sol och klarblå himmel. Så jag har spenderat ytterligare en dag på stranden, detta är verkligen semester!
Sitter nu med ett glas rosèvin och funderar om jag ska bege mig ut på en promenad, vilket jag nog ska :)

lördag, augusti 01, 2009

Solen skinner!

Solen skinner på en klarblå himmel, så jag får ta mitt pick och pack och dra mig till ett badställe, endast en vecka kvar på semestern. Det blir nog ett utomhusbad (inte stranden) i och med det inte är mer än 20 grader. Samt så kan jag ju simma lite också, och det är ju bra för min rygg :)

Update: Det blev mycket varmare, så det blev stranden. Så skönt!

Dilemma...

Har inhandlat en ny fancy våg, inte för att den gamla var dålig utan för denna nya är fin och som sagt fancy (fet, vatten, muskler och ben %). Då undrar ni säkert vad dilemmat är?... Jo den nya vågen visar högre vikt än den gamla, och det är ju inte kul. Igår visade den 0,6kg mer och det är ju INTE kul, men imorse så visade den endast 0,3kg mer skumt, men jag tror jag använder den nya ändå. Tillägas får ju också att den gamla visade 0,4kg mer än Vikt Väktarnas våg, innebär detta att den nya visar 1kg mer?...
Jaja, men bara så att ni vet om nästa veckas resultat inte blir jättebra, så kan jag skylla på vågen ;)